ساختمانهای بتنی تنها با فشردن یک کلید ساخته می شوند
30 سال پس از نخستین جرقه های فناوری چاپ سه بعدی حالا کار به جایی رسیده که ساختمانهای بتنی تنها با فشردن یک کلید در مدت بسیار کمی که ممکن است از چند روز تجاوز نکند ساخته می شوند.
به گزارش خبرگزاری مهر، چندی پیش شرکتی در چین از ایده ساخت 10 خانه در یک روز آن هم با استفاده از فناوری چاپ سه بعدی خبر داد. حالا محققان دانشگاه لاگبروگ انگلیس از امضای قراردادی مهم با شرکت Skanska و گروه معماری سرشناس Foster + Partner خبر می دهند که نتیجه آن توسعه فناوری چاپ سه بعدی در عرصه ساختمان سازی است. آنها برای نخستین بار فناوری چاپ سه بعدی بتن را در مقیاس تجاری عملیاتی می کنند.
محققان این دانشگاه طی برنامه نسبتا بلندمدتی که به تازگی آن را کلید زده اند فناوری چاپ سه بعدی بتن را تا 7 سال آینده به مرحله تولید تجاری می رسانند.
طرح کلی این محققان شامل سیستمی است که در آن از روبات و داربست مخصوصی جهت ساخت بناهای بتنی استفاده می شود.
استفاده از سیستم های رایانه ای پیشرفته این امکان را فراهم می آورد که ترکیب سیمان به کار رفته در بتن جهت ساخت سازه های مختلف با بالاترین ضریب دقت صورت گیرد.
بدین ترتیب لایه های بتنی تولید شده با ظرافت بی سابقه ای به یکدیگر متصل می شوند و کل سازه مورد نظر را تشکیل می دهند.
به گفته کارشناسان با استفاده از این فناوری نوین، ساخت بناهای پیچیده بتنی که معمولا بسیار هزینه بر و زمان بر هستند با سرعت، دقت و کیفیت بسیار قابل توجهی صورت می گیرد.
سازه هایی که به این روش ساخته می شوند به سرعت در اختیار شرکتهای متخصص لوله کشی آب و فاضلاب و سیم کشی برق، اینترنت و سایر شبکه های ساختمانی قرار می گیرند و در نتیجه کار ساخت یک بنای بزرگ در اندک زمانی به پایان می رسد.