کاهش تنوع رشته‌ها در دوره کارشناسی/ کنکور فقط برای ۱۵ درصد ظرفیت

 

کاهش تنوع رشته‌ها در دوره کارشناسی/ کنکور فقط برای ۱۵ درصد ظرفیت

حسین نادری‌منش معاون آموزشی وزیر علوم در همایش ملی تحول و بازنگری برنامه‌های درسی در آموزش عالی گفت: یکی از درخواست‌های مقام معظم رهبری این بود که 3 درصد تولید ناخالص ملی کشور را به آموزش اختصاص بدهیم.

وی تصریح کرد: در شروع انقلاب 175 هزار دانشجو داشتیم و حتی در برخی از استان‌های کشور دانشگاه نداشتیم و تنها در برخی از استان‌ها مراکز تربیت معلم فعالیت می‌کرد.

نادری‌منش در ادامه بیان کرد: در حال حاضر در کشوربیش از 4 میلیون دانشجو داریم که با توجه به اینکه جمعیت کشور طی این سال‌ها دو برابر شده است، جمعیت دانشجویان 25 برابر شده است.

وی گفت: علی‌رغم اینکه 30 سال است که کشور ما در تحریم است، نظام آموزش عالی کشور توانسته است از نظر کمی تمام اهداف برنامه‌های چهارم و پنجم توسعه کشور را به سرانجام برساند.

معاون آموزشی وزیر علوم درباره ظرفیت‌های جدید آموزشی اظهار کرد: ظرفیت‌های جدید آموزشی تنها در تهران ایجاد نشده است و سعی شده دانشگاه‌های جدید دولتی در تهران شکل نگیرد و بیشتر دانشگاه‌های دولتی در استان‌ها احداث شود که این یک نگاه عدالت محور است.

وی در ادامه بیان کرد: در منطقه صفر جنوب کشور، 15 هزار دانشجو داریم که این باعث مباهات و سرافرازی کشور ماست.

نادری‌منش خاطرنشان کرد: ماهیت استان هرمزگان به سمت تحصیلات عالی گرایش دارد و در حال حاضر در این استان، 90 هزار دانشجو داریم.

وی درباره حذف کنکور گفت: پارسال موفق شدیم کنکور را در برخی رشته‌ها حذف کنیم و در حال حاضر تنها برای 15 درصد ظرفیت دانشگاه‌ها کنکور وجود دارد.

معاون آموزشی وزیر علوم تصریح کرد: امروز تعداد دانشجویان کارشناسی ارشد 400 هزار نفر است که 2 برابر تعداد دانشجویان در قبل از انقلاب است و همچنین در مقطع دکترا 40 هزار داشجو در کشور داریم.

به گفته وی، در بخش سر فصل و محتوا وزارت علوم قدم جدی را برداشته و 80 کمیته 700 نفری را برای بازنگری در دروس تشکیل داده است.

نادری‌منش درباره مجموعه‌ای که برای بازنگری در سرفصل‌ها و محتوای دروس دانشگاهی ایجاد شده است، گفت: این کمیته‌ها از هر مجموعه دیگری قوی‌تر هستند و بیشتر افرادی که در این مجموعه حضور دارند از دانشگاه تهران جذب شده‌اند.

معاون آموزشی وزیر علوم با اشاره به تغییر سرفصل‌ها، گفت: تمام دانشگاه‌ها موظف شدند که سرفصل‌های دروس را تغییر بدهند و این تغییر باید به صورت کیفی اجرایی شود.

وی با بیان اینکه در بازنگری طراحی سرفصل‌ها باید 4 شاخص توسط دانشگاه‌ها رعایت شود، گفت: بروز بودن، غنی بودن، نگاه بومی و توجه به نیازها و همچنین ارزشمداری، از شاخص‌های بازنگری دروس هستند.

معاون آموزشی وزارت علوم افزود: ساختار آموزش در کشور، یک ساختار لوزی شکل است که در دوره کارشناسی تنوع رشته‌ها باید کم بشود و در دوره کارشناسی ارشد می‌توان تنوع رشته‌ها را افزایش داد و در دوره دکترا دوباره باید تنوع رشته‌ها کم بشود.

وی گفت: افراد باید بیشتر در دانشگاه‌های علمی کاربردی و فنی حرفه‌ای جذب شوند و 60 تا 70 درصد جوانان باید به این دانشگاه‌ها بروند و تنها 30 درصد دانشجویان به دانشگاه‌های کلاسیک راه پیدا کنند.

منبع : خبرگزاری فارس

تعداد بازدید : 701

Skip Navigation Links
ثبت سفارش جدید