انتشار کتاب رهنگاشت علم و فناوری کشور چین تا سال 2050 میلادی
رئیس پژوهشگاه شاخصپژوه گفت: کتاب رهنگاشت علم و فناوری کشور چین تا سال 2050 میلادی با کمک پژوهشگران و آیندهپژوهان رصدخانه علم و فناوری پژوهشگاه شاخص پژوه ترجمه و منتشر میشود.
امیر محمودزاده ظهر امروز در جمع خبرنگاران در پژوهشگاه مهندسی بحرانهای طبیعی شاخص پژوه اظهار کرد: کتاب رهنگاشت علم و فناوری کشور چین تا سال 2050 میلادی، ترجمهای از نقشه راه علم و فناوری کشور چین است که در مدت کوتاهی با کمک پژوهشگران و آیندهپژوهان رصدخانه علم و فناوری پژوهشگاه شاخص پژوه ترجمه و گردآوریشده است.
وی با اشاره به فرمایشی از رهبر معظم انقلاب در همایش ملی نخبگان جوان افزود: ایشان در این مراسم فرمودند که «بدیهى است که یک کشور همه فصول و سطوح مورد نیازِ در مسائل علمى و فناورى را نمیتواند خودش تهیه کند و باید از دیگران هم بهره بگیرد، اما این گرفتن از دیگران به صورت دست دراز کردن به سوى دیگران نیست بلکه به صورت معامله برابر و پایاپاى است».
رئیس پژوهشگاه شاخصپژوه تاکید کرد: با عنایت بر این دیدگاه هدف از ترجمه و نگارش این کتاب را بهرهمندی و افزایش آگاهی عمومی جامعه علمی و دانشگاهی کشور در راستای برنامهریزیهای کلان در حوزه علم و فناوری در کشورمان قرار دادیم.
وی با اشاره به اینکه در فصل چهارم این کتاب، بیست و دو ابتکار مهم راهبردی علم و فناوری که به نوعی از علوم و فناوریهای کلیدی و سرنوشتساز در حوزه علم است، معرفی شده، تصریح کرد: آشنایی با این حوزهها دیدگاههای جدیدی به خوانندگان و کاوشگران عرصه علم و دانش خواهد داد، چرا که دنیا در شرف وقوع انقلابی نوین در عرصه علم و فناوری است و امیدواریم ترجمه این کتاب انگیزهای برای دانشمندان و پژوهشگران ایرانی در راستای مشارکت در انقلاب علم و فناوری و ساختن فردایی بهتر برای میهن عزیزمان باشد.
محمودزاده با بیان اینکه امروزه برخی از افراد معتقدند که پیشبینی علم بر خلاف فناوری امری دشوار و غیرقابل پیشبینی است، گفت: گاه ظهور یک پدیده یا فناوری نو پدید، روندهای عمده اقتصادی، فناوری و حتی زندگی اجتماعی بشر را به طور کامل تغییر داده است و به همین دلیل اغلب کشورهای دنیا با توجه به ضرورت و نقش فناوریها به برنامهریزیهای بلندمدت در قالب ترسیم نقشه راه و تدوین آینده نگاری علم و فناوری اقدام کردهاند.
وی با اشاره به روش تهیه این سند راهبردی بیان اذعان کرد: این سند توسط فرهنگستان علوم چین و با مشارکت حدود 2 هزار نخبه از سراسر کشور چین، با هدف تدوین نقشه راه برای تعیین حوزههای اولویتدار علم و فناوری تا سال 2050 تهیه شده است.
وی اضافه کرد: هشت سیستم راهبردی برای توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور چین با محوریتهایی از جمله انرژی، محیط زیست، پزشکی و سلامت، هوافضا، فناوری اطلاعات و موارد دیگر ارائه کرده که به عنوان نقشه راهی در سیاستگذاریهای علم و فناوری کشور چین قابلاستفاده خواهد بود.