چکیده
مشاهدات پرتو گاما یک چشمانداز مستقیم از محیط های بسیار دور عالم را به ما ارائه می دهد. این مشاهدات به ما کمک میکنند تا شتاب دهنده های نجومی ذرات مثل بقایای ابر نواخترها، تپ اخترها، کهکشان های فعال یا انفجارهای (یا فوران) پرتو گاما را مطالعه کرده و انتشار پرتوهای کیهانی در کهکشان راه شیری را درک نماییم. این مقاله وضعیت مشاهدات پرتو گاما از فضا را به صورت خلاصه بیان می کند؛ در این مقاله شرحی از گفتگوی گزارش دهندهگان در 34 امین کنفرانس بین المللی پرتوهای کیهانی در شهر لاهه، هلند ارائه میشود. اسباب اصلی مورد استفاده در مطالعاتِ ارائه شده، تلسکوپ فضایی بزرگ بر روی فضاپیمای فرمی است، که از آسمانِ پرتو گاما در انرژیهای فوتون بین 20 MeV و 2 TeV تصویربرداری میکند. مأموریت فرمی در هشتمین سال خود قرار دارد. در این مقاله بسیاری از اکتشافات مهیج انجامگرفته در زمان حاضر با تمرکز بر جدیدترین موارد مرور خواهد شد.
1-مقدمه
مطالعه ی پرتوهای کیهانی از همان آغاز با بسیاری از حوزه های فیزیک در هم آمیخته است (پرتوهای کیهانی به ذرات باردار نسبیتی در فضای بیرونی (خارج از جو)، یعنی لپتون ها و هادرون ها در این مقاله اشاره دارد). برای نمونه، مشاهدات پرتوهای کیهانی منجر به کشف مزون های پیون شد؛ یکی از نخستین گزارش ها در خصوص کشف آنها در نخستین کنفرانس بین المللی پرتوهای کیهانی (ICRC) در شهر کراکوف در سال 1947 [1] بود…
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.