تولید برق از هوا
محققان دستگاهی ساخته اند که از نوسانات دمای هوا برق تولید می کند. این دستگاه در حقیقت تغییرات دما را به الکتریسیته تبدیل می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیجیتال ترندز، مهندسان دانشگاه MIT به تازگی دستگاه کوچکی ساخته اند که می تواند انرژی ناشی از تغییر دمای هوا را جذب کند. دستگاه مذکور «رزوناتور حرارتی» نام گرفته است. دستگاه مذکور با استفاده از نوسان دما هوا در چرخه روز و شب انرژی تولید می کند. به این ترتیب رزوناتور حرارتی یک منبع قدرت بلندمدت در اختیار دارد که برای سیستم های عملیاتی دور از مرکز بسیار کارآمد است.
آنتون کوتریل یکی از مولفان اصلی تحقیق می گوید: نوسانات دما در همه جا اتفاق می افتند و یک منبع دست نخورده انرژی به حساب می آیند. ما دستگاهی ساخته ایم که از این نوسانات استفاده می کند. این دستگاه در حقیقت تغییرات دما را به الکتریسیته تبدیل می کند.
رزوناتورهای حرارتی برخلاف پنل های خورشیدی نیازمند نور مستقیم خورشید نیستند. به عبارت دیگر در سایه نیز برق تولید می کنند. همچنین برخلاف توربین های بادی تحت تاثیر شرایط غیرقابل پیش بینی باد نیستند.
با این وجود دستگاه های مذکور انرژی زیادی تولید نمی کنند. برق تولیدی آنها به حدی است که انرژی مورد نیاز برای فعال کردن حسگرهای مختلف در میدان عملیاتی را دارد.
این دستگاه همچنین به حفظ محیط زیست کمک می کند.
رزوناتور حرارتی به وسیله مواد گرمایی قدرتمند فعال می شود. این مواد گرمای محیط را به طور موثر منتقل می کنند و رساناهای قدرتمند گرما هستند که قابلیت ذخیره آن را نیز دارند.