انتقال دارو به بدن در نیم ثانیه با دستگاه تزریق بدون درد
محققان دستگاه تزریق داروی بدون دردی ساخته اند که دارو را به شکل مایعی با سرعت ۲۰۰ متر برثانیه در مدت زمان نیم ثانیه به بدن انسان منتقل می کند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، محققان به تازگی یک دستگاه تزریق بدون درد ساخته اند.
دستگاه مذکور PRIME نام گرفته و حاصل سال ها تحقیقات دانشمندان MIT در این زمینه است. این فناوری چنان موفق بود که در ۲۰۱۲ میلادی شرکتی به نام Portal Instrument در این دانشگاه شکل گرفت تا کار روی آن را ادامه دهد.
اکنون Portal Instrument باشرکت دارویی ژاپنی Takeda قراردادی تجاری بسته تا دستگاه را به بازار عرضه کند.
PRIME دوز دارو را بدون درد و به شکل جریان مایعی با فشار زیاد به بدن وارد می کند. برای این منظور نخست محفظه کوچکی حاوی داروی مورد نظر در دستگاه قرار می گیرد. این محفظ به اندازه یک تیغه الکتریکی است. این محفظه را می توان با داروهای مختلفی مانند انسولین و واکسن ها پر کرد.
برای انتقال دارو یک محرک الکترومغناطیسی به محفظه فشار وارد می کند. به این ترتیب دارو وارد دماغه کوچک دستگاه می شود که روی پوست قرار گرفته است. دارو با سرعت ۲۰۰ متربرثانیه با ضخامت موی انسان از دماغه دستگاه خارج شده و وارد پوست و بافت بدن می شود.
این روش نه تنها بدون درد بلکه بسیار سریع است و حدود یک میلی گرم دارو را در نیم ثانیه به بدن منتقل می کند.
البته در حال حاضر دستگاه جت-تزریق دیگری هم در بازار وجود دارد اما PRIME دارای یک سیستم کنترل است که به طور مداوم جریان دارو را رصد می کند و محرک را در نقطه مورد نظر تنظیم می کند.
علاوه بر این موارد دستگاه دارای یک اپلیکیشن نیز است که اطلاعات بیمار را با پزشک او به اشتراک می گذارد.