ایران و سوریه همکاری های علمی و فناوری دانشگاهی خود را توسعه می دهند

 ایران و سوریه همکاری های علمی و فناوری دانشگاهی خود را توسعه می دهند

اعضای هیات علمی دانشگاه البعث سوریه در دیدار با دبیرشورای عالی انقلاب فرهنگی خواستار توسعه همکاری های علمی و فناوری با ایران شدند .

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شورای عالی انقلاب فرهنگی، جمعی از اعضای هیات علمی دانشگاه البعث حمص سوریه، با حضور در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با محمد رضا مخبر دزفولی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی دیدار و گفتگو کردند.

مخبر دزفولی به تاکیدات مقام معظم رهبری در مقوله پیشرفت علم و فناوری  اشاره کرد و گفت: به لطف اهمیتی که  رهبر معظم انقلاب به پیشرفت علم و فناوری در جمهوری اسلامی داشتند، توانستیم در شورای عالی انقلاب فرهنگی، نقشه جامع علم کشور را برای حرکت  این حوزه تا سال ۱۴۰۴ تدوین، تصویب و اجراء کنیم.

رئیس ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور با اشاره به روند تدوین این نقشه افزود: در این نقشه راه، سهم جمهوری اسلامی ایران از تولید علم، جایگاه ایران در بازار جهانی علم و فناوری، تربیت دانشجو، تأسیس رشته های نوپدید (High Tech) و تربیت دانشمند در این زمینه از اولویت‌هایی است که مورد توجه قرار گرفته است.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به برخی از آمار موجود در زمینه پیشرفت های علمی و فناوری جمهوری اسلامی  ادامه داد: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی فقط حدود ۲۸ دانشگاه جامع وجود داشت که به لطف خداوند امروز ۲۵۰ دانشگاه جامع در اقصی نقاط کشور در حال فعالیت می­باشند، ضمن آنکه ده‌ها مراکز پژوهشی و تحقیقاتی در کشور فعال هستند.

وی گفت: در ابتدای پیروزی انقلاب اسلامی حدود ۴ هزار استاد دانشگاه در کشور داشتیم اما امروز ۹۰ هزار استاد دانشگاه مشغول به فعالیت هستند و همچنین بیش از ۲۰۰ دانشمند ایرانی جزو محققان یک درصد برتر جهانی هستند و تحقیقات آنها مورد استناد جهانی قرار می گیرد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی  افزود: سهم تولید علم جمهوری اسلامی ایران در سال‌های اول بعد از پایان جنگ تحمیلی ۰.۰۳ درصد تولید علم جهان بود که این رقم در حال حاضر به ۲ درصد تولید علم جهان توسط ایران ارتقا یافته است.

وی ادامه داد: در رشته و گرایش‌های مرتبط با علوم نوپدید (high tech) دانشمندان و زیادی در حال تحقیق و پژوهش هستند و رشته‌های دانشگاهی متعددی در این علوم تأسیس شده، ضمن آنکه تقریباً در تمامی گرایش‌های مرتبط با رشته‌های پزشکی مقطع فوق تخصصی در دانشگاه‌های کشور  وجود دارد.

اعضای هیات علمی دانشگاه البعث همچنین با برشمردن توانمندی‌ها و قابلیت‌های این دانشگاه علاقمندی خود را به استفاده از از تجارب جمهوری اسلامی ایران در زمینه توسعه فعالیت‌های علمی و فرهنگی  و نیز تربیت نیروی انسانی در حوزه‌های علمی و فناوری اعلام کردند. 

تعداد بازدید : 351

Skip Navigation Links
ثبت سفارش جدید