تعیین سهم ICT در سبد خانوار
معاون امور دولت و مجلس وزیر ارتباطات از اجرای طرح سرشماری و آمارگیری وضعیت فناوری اطلاعات در سبد خانوار ایرانی تا پایان سال خبر داد و گفت: نتایج این استخراج در سال ۹۷ اعلام می شود.
مرتضی براری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه طرح سرشماری نفوذ فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور به زودی آغاز می شود، اظهار داشت: این طرح با همکاری معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی وزارت ارتباطات و مرکز آمار در تمامی استانها اجرایی خواهد شد.
وی با بیان اینکه هم اکنون درحال استخراج شاخص های مدنظر برای عملیاتی کردن این طرح هستیم، گفت: موضوع بررسی وضعیت نفوذ فناوری اطلاعات و ارتباطات در میان خانوار ایرانی و سهم این فناوری در سبد مصرفی خانوار، از جمله مواردی است که قرار است در انتهای این طرح به آن دست یابیم.
براری با اشاره به اینکه شروع این طرح در سال ۹۶ صورت می گیرد، افزود: امیدواریم در ابتدای سال ۹۷ نتایج حاصل از اجرای آن، استخراج شود.
وی با اشاره به اهداف مدنظر در قانون برنامه پنجم و ششم کشور برای افزایش سهم فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشور گفت: در ماده ۴۶ قانون برنامه پنجم توسعه، موضوع دست یابی به سهم ۲ درصدی فناوری اطلاعات در تولیدناخالص ملی دیده شد که این هدف باید با حمایت از بخشهای عمومی غیردولتی، خصوصی و تعاونی در صنعت فناوری اطلاعات کشور به ویژه بخش نرمافزار و امنیت، صورت می گرفت.
معاون وزیر ارتباطات ادامه داد: با توجه به این تکلیف تعیین شده در قانون برنامه پنجم، وزارت ارتباطات با همکاری مرکز آمار ایران نسبت به شناسایی وضعیت و تعیین سهم صنعت IT برای سال ۱۳۹۱ اقدام کرد که در نتیجه سهم صنعت IT در تولید ناخالص داخلی در این سال معادل نیم درصد محاسبه شد. همچنین نتایج این طرح، در تدوین برنامه ششم توسعه مورد استفاده قرار گرفت.
براری گفت: هم اکنون نیز برای تعیین سهم IT از تولید ناخالص داخلی و نیز نفوذ این فناوری در میان خانوار، پروژه مشابه سال ۱۳۹۱ را با همکاری مرکز آمار ایران در دستور کار قرار دادیم که نتایج حاصله حداکثر تا خردادماه ۱۳۹۷ مشخص و اطلاعات مربوطه در اختیار مراجع ذیربط قرار خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه پیش از این نیز طرح آمارگیری کارگاهی ویژه فناوری اطلاعات و ارتباطات توسط مرکز آمار ایران و به سفارش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات در تابستان امسال اجرایی شد، افزود: این طرح با هدف گردآوری وضعیت شاخصهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در کارگاهها و مشاغل کشور اجرایی شد.
معاون امور مجلس، دولت و استانهای وزیر ارتباطات به روزرسانی چهارچوبهای فناوری اطلاعات و افزایش کیفیت استفاده از این خدمات را از جمله اهداف اجرای سرشماری عنوان کرد و گفت: قرار است شاخصهای فناوری اطلاعات و ارتباطات در کارگاههای کشور، از جمله وضعیت ارائه خدمات فاوا، تولید تجهیزات فاوا و عمدهفروشی کالاهای فاوا، پس از استخراج به کنفرانس توسعه و تجارت سازمان ملل ( آنکتاد) ارائه شود.