معرفی ۶۰۰ نوع از گل داودی و تلاش برای صادرات انواع گل

معرفی ۶۰۰ نوع از گل داودی و تلاش برای صادرات انواع گل

محققان کشور موفق شدند ۶۰۰ رقم جدید از گل داودی را معرفی کنند که این موضوع می تواند زمینه ای برای صادرات ارقام گل باشد.

محمدرضا شفیعی برگزیده سی و یکمین جشنواره بین المللی خوارزمی در خصوص طرح خود با عنوان « معرفی ارقام جدید و برتر گل داودی خوشه ای، باغچه ای و شاخه بریده» در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: جنس داودی« chysanthemum »با صد و شصت گونه از خانواده « astraceae » به لحاظ تنوع بالای شکل و رنگ به عنوان یکی از مهمترین گل های شاخه بریده و گلدانی در سطح جهان به شمار می رود.

وی با بیان اینکه گل داودی در دهه هفتاد میلادی در صدر تولید گل جهان قرار داشت، افزود: در دهه نود این گل پس از رز در مقام دوم تولید جهانی قرار گرفت.

شفیعی خاطر نشان کرد: ایران از نظر منابع ژنتیکی جزء ۶ کشور اول دنیاست و وضعیت خوبی در این زمینه داریم؛ همچنین در تولید گل جایگاه خوبی در ایران بدست آمده ولی این موضوع در صادرات گل اتفاق نیافتاده است.

وی عنوان کرد: ضروری است برای بدست آوردن جایگاه خوب ارقام جدید گل را بدست آوریم؛ از آنجایی که بازار گل بازار لوکسی است، نیاز است که ارقام جدیدی در این زمینه بدست آوردیم.

این برگزیده جشنواره بین المللی خوارزمی اظهار داشت: اگر کشور ما دو مانع تولید در سال و ارائه ارقام جدید را برطرف کند شرایط بسیار مساعدی برای تولید و صادرات داودی خواهد داشت.

به گفته این محقق، بر این اساس و با هدف معرفی ارقام جدید داودی برای توسعه صارات گل کشور، طرح تحقیقاتی دو رگ گیری بین ۱۰ کلون داودی به منظور ایجاد تنوع در توده های داودی را  اجرایی کردیم.

وی افزود: توانستیم بر اساس دستورالعمل بین‌المللی UPOV،بعد از کشت بذرهای هیبرید در گلخانه و انتقال نشا های حاصل از بذر به زمین  آزمون های یکنواختی و پایداری گل داوودی را انجام دهیم

وی افزود: در نهایت موفق به دستیابی به حدود ۸۰۰نوع جدید گل داودی شدیم که خوشبختانه پس از تأسیس موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال، کار ثبت ۶۰۰ نوع برتر آغاز و با تأیید تمایز، یکنواختی و پایداری آنها و پس از نامگذاری به عنوان نخستین ارقام اصلاح شده کشور به ثبت می رسند.

به گزارش مهر،  این طرح با همکاری سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی موفق به کسب رتبه سوم پژوهش های کاربردی در گروه تخصصی کشاورزی و منابع طبیعی در سی و یکمین جشنواره بین المللی خوارزمی شد.

این طرح با همکاری امیرعربی در پژوهشکده گل و گیاهان زینتی انجام گرفته است.

منبع: خبرگزاری مهر

تعداد بازدید : 506

Skip Navigation Links
ثبت سفارش جدید