ناسا برای ماموریت مریخ راکتورهای کوچک می سازد
محققان ناسا اعلام کرده اند آزمایش های اولیه یک سیستم هسته ای کوچک برای تولید برق ماموریت های طولانی مدت به فضا موفقیت آمیز بوده است.
به نقل از انگجت، محققان ناسا اعلام کرده اند آزمایش اولیه راکتورهای کوچکی به اندازه یک رول دستمال توالت موفقیت آمیز بوده است. این راکتورها انرژی مورد نیاز در سطح مریخ را برای فضانوردان فراهم می کنند.
ناسا این سیستم را برای تامین انرژی در ماموریت سرنشین دار و طولانی مدت به فضا ساخته است.
مقامات سازمان ناسا و وزارت انرژی آمریکا در کنفرانس خبری لاس و گاس جزئیات ساخت این سیستم هسته ای که پروژه Kilopower نام گرفته را اعلام کردند. به گفته آنان آزمایش کامل این سیستم رادیکال در ماه مارس انجام می شود.
لی میسون یکی از تکنسین های ارشد ناسا در بخش نیرو و ذخیره انرژی می گوید: ما خواهان یک منبع انرژی هستیم که قابلیت عملکرد در محیط های سخت را داشته باشد.
آزمایش های این سیستم از ماه نوامبر در ایالت نوادا آغاز شده و هدف آن فراهم کردن انرژی برای ماموریت های رباتیک و سرنشین دار به مریخ، ماه و حتی نقاط دیگر منظومه شمسی است.
جو مریخ برای سیستم های تولید نیروی برق مناسب نیست زیرا نور خورشید کمی به آن می رسد، بسیار سرد است و تندبادهای گرد و غبار طولانی مدت در آن روی می دهد. با توجه به اندازه کوچک کیلوپاور و قدرتمندی آن می توان چند واحد از آن را در یک ماموریت به مریخ برد و ده ها کیلو وات برق تولید کرد.
این راکتور می تواند نیروی برق مورد نیاز برای فعالسازی تجهیزات تبدیل منابع (مانند تبدیل یخ به اکسیژن، آب و سوخت در سطح سیاره) را فراهم کند.
جالب آنکه در نمونه آزمایش شده از یک راکتور اورانیوم ۲۳۵ استفاده شده است که به اندازه یک رول دستمال توالت است!