چکیده
در حال حاضر ديابت درمان قطعی ندارد اما با وجود عوارض ناشی از داروهای صنعتی، طیف گستردهای از گیاهان دارویی برای درمان آن کاربرد دارند. یکی از این گیاهان مورد نظر محققان، کاسنی است که امروزه خواص آنتیهایپرگلیسمیک آن به میزان زیادی مورد توجه پژوهشگران قرار گرفته است. هدف از این مطالعه، مرور و جمعبندی جامع از مکانیسم و جنبههای بالینی اثرات کاسنی و فراوردههای آن در محیطهای مختلف بر عوامل کلیدی درگیر در دیابت است. بر این اساس به نظر می رسد کاسنی تقریباً بر تمامی بافتها و اندامهای دخیل در تنظیم قند خون اثرگذار است. این گیاه میتواند با مهار تجزیه دی ساکاریدها در دستگاه گوارش، مهار جذب گلوکز در روده، جلوگیری از آزادسازی گلوکز از کبد، افزایش برداشت گلوکز توسط بافتهای محیطی به ویژه در عضله و کبد، تحریک ترشح انسولین از پانکراس، تقویت مسیر پیام رسانی پایین دست انسولین و ... موجب تقلیل عوارض انواع دیابت در بدن شود. به طوری که کاهش قند خون در اثر تجویز کاسنی محسوس میباشد. تجویز فراوردههای کاسنی دارای اثرات کوتاه مدت و بلند مدت در بدن است؛ این ادعا با بررسی نتایج تست تحمل گلوکز و سنجش هموگلوبین A1c تایید میشود. کاسنی با برخی عوامل اولیه ایجاد کننده دیابت از قبیل آدیپوژنز و چاقی نیز مقابله میکند.
1-مقدمه
نگرانی بزرگ متخصصین بالینی، افزایش قابل ملاحظه مبتلايان به دیابت نوع 2 در سالهاي اخير میباشد. در حال حاضر، حدود 180 میلیون نفر در دنیا از این بیماری رنج میبرند. شمار افراد مبتلا به دیابت نوع 2 با سرعت 3 مورد جدید در هر 10 ثانیه در حال افزایش است و پیش بینی میشود این رقم در پایان سال 2025 به 325 میلیون نفر برسد...
میتوانید از لینک ابتدای صفحه، مقاله انگلیسی را رایگان دانلود فرموده و چکیده انگلیسی و سایر بخش های مقاله را مشاهده فرمایید.